tisdag 21 december 2010

Recept

Lägger dem här för att själv komma ihåg dem. Något av dessa ska jag testa.

Pepparkakspops
15-20 st

1 pkt Ballerina pepparkaka
100 g philadelphiaost

150 g ljus blockchoklad

Mixa kexen till små smulor. Tillsätt philadelphiaost och fortsätt mixa tills det blir en slät smet. Rulla små kulor av smeten och lägg dom på en tallrik. Låt kulorna stelna i kylen i ca 1 timme.

Smält chokladen, doppa kulorna och lägg upp i små bakformar. Dekorera med strössel.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Polkagristryffel
200 g mörk choklad
1 dl grädde
1 tsk honung
25 g smör
1 dl polkagrisar
2 krm pepparmyntolja

Någar krossade polkagrisar till dekoration

Hacka den mörka chokladen fint och lägg den i en skål. Koka upp grädde och honung. Häll grädden över chokladen och rör om tills det blir en slät kräm. Rör ner smöret. Krossa polkagrisarna i en mortel eller lägg dem i en plastpåse och slå lätt med en kastrull på påsen. Det ska bli ganska små bitar men inte pulveriseras. Rör ner polkagriskrosset i tryffelsmeten och smaksätt sedan med pepparmyntolja.

Skeda upp smeten i små aluminumformar och garnera med några krossade polkagrissmulor.

Förvaras i kyl.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Fudge
70g smör
250g marshmellows
150g mörk choklad
50g ljus blockchoklad
1 msk vaniljsocker

Inga kommentarer: