tisdag 20 juli 2010

Här i Åre bjuds det inte på några + 30 grader och sol men vi har det bra ändå. Hade inte räknat med speciellt bra väder och både regnkläder och stövlar är med hit upp. Än så länge har vädret dock varit ok men temperaturen håller sig ständigt under 20 grader. Har legat mellan +15 och +20. Helt ok för ett par dagar.

Vi har hunnit med en del sen vi kom i lördags. Var en tur till Vålådalen för att besöka Naturum och igår var vi vid vårt eget fiskeställe som vi arrenderar (där var det dock en del mygg i början och sen tröttnade Felix väldigt fort). Idag blev det utflykt till hembygdsgården i Åre där de bakar supergott tunnbröd. Vi fikade och barnen lekte en stund där innan vi tog bilen till Chokladfabriken och handlade lite lyxchoklad. Sen blev det lite shopping i Åre. Tilda fick köpa ett par 3/4 dels mysbyxor och en collegejacka på Kari Traa (tur att de hade 50% för annars hade hon inte fått handla. Kostade 700kr ihop på ordinarie pris och det är lite i häftigaste laget för en 7 åring tycker jag, 350 kr är helt acceptabelt). Sen hem och grilla god middag som intogs ute i solskenet på altanen. Superskönt och inga djur alls att fäktas med. Felix och jag passade på att ta en promenad i Duved. Vi gick till lekparken vid Hamre Förskola och allt skulle testas. Han gillar deras dagisgård och brukar leka där när vi är här uppe.

Här kommer lite bilder:

Stuga i Vålådalen. Här har det varit jakt i många år ser det ut som.

Tilda och Felix på Naturum i Vålådalen.

När man ska gå ner till fiskestället är det ingen skönhetstävling vill jag lova. Myggkepsar på och gummistövlar är det som gäller.

Tilda lagar mat.

Felix är vår lillkock.

På besök på Åre Hembygdsgård. Vi kollade på tunnbrödbakning och fikade.

Gröna fjällen

På kvällspromenad med mamma

Vi gick till Hamre Förskola och lekte på gården.

HÄr bjuds jag på chokladpudding. Visst ser den smarrig ut. 0kr kostade den också.

Felix testar gungan.

Inga kommentarer: