söndag 18 juli 2010

Ovant

Vaknade till väldigt blandat väder idag. Ena stunden sol och skönt, sen blåst, kraftig regnskur, mera sol, duggregn, sol, molningt osv. Hela förmiddagen tog vi det superlugnt. Barnen älskar ju att vara här uppe och är inte i behov av att göra något speciellt. Felix lekte lite med några gubbar, spelade spel, kolla lite på tv och läste en bok. Tilda läst ut en av de böcker hon hade med sig, spelade stress med morfar, målade och var ute en stund.

Vi fikade lite och åkte sen iväg mot Vålådalen. På vägen dit stannade vi till i Undersåker där det var loppis och hantverksmässa. Jag köpte några fina barnböcker för en billig peng. Bla två sagoböcker med blandade sagor i. Många sagor som man idag glömmer bort. Rödluvan, Törnrosa, Tummelisa och massa fler roliga sagor. Ska läsa dem för barnen här uppe tänkte jag.

I Vålådalen gick vi på Naturum och kollade på en utställning om djur i fjällvärlden. Utanför kunde barnen springa och leka och där inne fanns det små kojor att krypa in i. De tyckte det var kul i alla fall. Sen blev det en sen lunch på caféet i Vålådalen innan vi åkte hem.

Handlade lite på Ica Åre och Tilda och Felix hyrde en film, Planet 51 som vi har tittat på. Sen har vi hunnit med en god middag med grillat kött och potatisklyftor. Nu är det snart godnatt för barnen.

Inga kommentarer: