onsdag 3 februari 2010

Skön tillvaror

2/2
Vi tog moppen och åkte och handlade lite på morgonen. Behövde en del saker så det är lika bra att åka på en gång. Blev bad vid poolen på förmiddagen och sen upp för lunch. Hade med pannkaksmix (glutenfri) så det blev pannkaka med glass till lunch. Mycket uppskattat från barnen. Läxläsning och sen mera bad. Vi hann med både stranden och poolen på eftermiddagen. Får barnen välja så blir det poolen. Tilda är galet skraj för krabbor och maneter på stranden. Hon är verkligen livrädd. De små sandkrabborna tror hon ska bita henne i tårna. De som flyr för glatta livet så fort man sätter ner foten. Hon grävde en stund i sanden men ville sen gå tillbaka. Felix och Jens busade i vågorna. Middag åt vi tidigt på Klea och sen åkte vi hem och kollade på film.

3/2
Tilda och Felix vaknade alldeles för tidigt. 06.30 var båda uppe och de förstod inte alls varför jag ville sova. Hade lovat Tilda en tur till stan idag så Jens och Felix skjutsade oss till tåget. Det var tyvärr 40 minuter sent så vi fick vänta en bra stund. Pratade med ett norskt par under tiden.
Väl framme i Prauchuap Kiri Kahn gick vi på marknad, åt glass, handlade små saker, hårspännen, pysselgrejer och jag fick en kjol. Några fler Bakugan (även Tilda ”måste” ju ha några). Mamma ringde på vårt thailändska mobilnummer så vi fick prata lite med henne också. Det var uppskattat. Vi köpte varsin toast på väg tillbaka till tåget och köpte även med oss lite roliga godisgrejer som jag lovat henne. Även på tillbakavägen var tåget sent så vi kom en halvtimme sent till Huay Yang. Mysig liten tjejutflykt var det i alla fall.
Jens hade hittat en liten ”butik” (läs hydda efter vägen) dör de sålde vindspel. Tilda är väldigt förtjust i dem så vi stannade till där och handlade tre stycken. Ett till henne, ett till Felix och sen ett till oss. Tanten och farbrorn som sålde blev hur lyckliga som helst över att få sälja tre på en gång.
Hade en skön stund i eftermiddagssolen (min favvo) innan det blev läxor, film och middag. Felix är för rolig på moppen. Han älskar att få köra med Jens och tutar på alla hundar som ligger mitt i vägen. Det finns ju hur många herrelösa hundar som helst. Nu sover både Tilda och Felix. På tv hittade vi Forest Gump så den står på här.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken skön tillvaro! Så borde man alltid ha det, lååångt bort från all stress o alla måsten!

Kram Marie

elials sa...

Hej!
Vilken skön semester ni har. Det låter bra att ni delar upp er ibland.
Måste meddela Matilda att det inte går att skriva till henne. Jag har försökt massor av gånger. Jag talade med Anna igår och hon lyckas inte heller. Jag tror att det finns någon spärr så att inte så små barn kan bli utsatta ...
Eleverna väntar. Hälsa och krama om alla.Kertin