söndag 30 november 2008

Liten kille på jobbet

Idag var dagen D då Felix skulle få komma med oss till jobbet. Han började prata om det redan tidigt på morgonen och strax innan vi skulle åka hade han sin Blixten Mc Queen ryggsäck färdigpackad med lite bilar. - Så, nu kan vi åka mamma! På med jacka och mössa och sen iväg.



Viktigt nu när Matilda är i fjällen är att han får sitta i hennes bilstol som är framåtvänd. Egentligen vill jag att han sitter bakåt men om hon inte är med får han ibland låna hennes stol. När vi kommit till avfarten till Rågsved sov han redan i baksätet. Aj, då, ingen vagn hade vi med oss för han brukar inte somna. Nu gäller det att vara kreaktiva. Här är resultatet av den kreativiteten:


In med hela stolen på jobbet och luta den mot väggen. Två pärmar under stolen i fram och en kartong med säljmaterial i ryggen. Var uppenbarligen väldigt bekvämt för han sov så i tre timmar. Var perfekt för vi kunde jobba i lugn och ro. Inte för att vi hade fullt upp direkt men vi behövde inte ens fundera på att underhålla honom. När han vaknade var det bara drygt en timme kvar innan vi skulle gå hem och det var alldeles lagom för en liten kille på 3,5 år. Blev lunch, festis, bulle och Pippi Långstrump. Bilarna han så fint packat ner hann han inte ens leka med.


Det var en glad kille som vaknade efter tre timmars sömn.

Inga kommentarer: