söndag 5 juli 2009

Sydpoolen


Har länge lovat Tilda att vi skulle åka till Sydpoolen och bada. Idag gjorde vi slag i saken. Jag hade vunnit en entrébiljett så vi passade på. Under sommaren nu så har de även Pigges Piratland utomhus med hoppborgar och elbilar. Vi började utomhus och eftersom det var lite svalare idag än tidigare så bytte vi inte om till badkläder innan. Var en spelning med Djungelbandet också så det var trevligt.

In i simhallen och där blev det bad i vågbassängen, simma i strömmen, åka kana, hoppa från kanten, dyka och simma som gällde. Tilda tog två märken och var riktigt duktig. Hon simmade 50 m på djupt vatten fast att hon bara behövde simma 25 m. Hon har blivit ett riktigt litet vattendjur. Hon som länge var så försiktig. Nu är det istället Felix som är försiktigt och inte riktigt litar på att han flyter. Doppa huvudet kommer inte på fråga. Ska ställa honom i kö för simskolan så han blir lite mer vattenvan. Tilda dök i alla fall från en liten höjd och visst blir det lite halvt magplask men jag tycker hon är modig.

Efter simningen fick de hoppa lite till i hoppborgarna innan vi tog bilen till Max i Vårby och åt middag. Såklart var det "söndagskö" på E4:an. Tröttsamt men det släppte efter ca.20 minuter. Båda barnen hann somna så det tog en stund att väcka dem vid Max.

Nu ska vi jobba på lite i vardagsrummet ikväll. Känns nästan konstigt att allt är klart snart. Govet ska läggas i veckan och jag ska se till att måla.

Inga kommentarer: