tisdag 21 juli 2009

Supersmarrigt!



Här kommer receptet men i brist påjordgubbar blev mina med blåbär istället.


Jordgubbs-& vaniljscones

1/2 vaniljstång
6dl vetemjöl
1dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
100g smör, kallt
1 dl mjölk (+ 2 msk till pensling)
1 ägg
1 msk citronjuice


Topping:
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 vaniljstång
1 msk strösocker
12 jordgubbar (250g)
2 dl jordgubbssylt


Sätt ugnen på 200 grader. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Blanda mjöl, socker, bakpulver, salt och hälften av vaniljfröna. Skär smöret i mindre bitar och arbeta ihop mjölblandningen. Vispa mjölk, ägg och citronjuice i en skål. Tillsätt i mjölblandningen. Blanda snabbt ihop till en deg. Kavla på mjölat bakbord, 2 cm tjockt. Tryck ut 12 rundlar med ett glas. Lägg på plåt och pensla med mjölk. Grädda i 15 minuter. låt svalna på galler.
Topping:
Vispa grädden riktigt hårt, nästan till smör. Blanda i resten av vaniljfröna och sockret. Ansa, snoppa och skiva jordgubbarna. Toppa sconesen med jordgubbssylt, topping och jordgubbar.

Inga kommentarer: