tisdag 24 augusti 2010

2:an

Igår började Tilda i 2:an och jag undrar vart tiden tagit vägen. Var på föräldramöte igår och barnenhade fått schema och genast så kändes allt så seriöst. De ska läsa engelska och teknik. Kul att de börjar lite tidigare. Tekniken hade Tildas lärare själv velat få in på schemat. Hon är verkligen toppen och jobbar med många alternativa inlärningssätt. Utematte är ett exempel. Färra året var de ute och räknade bilar på parkeringen i olika färger och gjorde sen ett diagram av allt. De plockar stenar och kottar och räknar. Superkul sätt tycker jag.

Tilda själv var nöjd med första dagen men det hade varit lite babbligt som hon sa. Kan tänka mig att hon upplever det så för i hennes klass har de ju bara varit 16 st i klassrummet ( + 12 i sexårs men de har inte haft så mycket lektioner ihop utan mer fritidstid och samlingar) och nu är de plötsligt 30 elever i klassrummet. Nu går hon i en 2-3:a.

Många saker som fyllde almanackan igår fick vi veta. Utflykter hit och idrottsdagar dit. Bad, grillkvällar och annat kul. Får lite ångest bara när hela almanackan snabbt fylls på.

Inga kommentarer: