tisdag 13 oktober 2009

Vardagsmat

Igår hade vi turen att bli bjudna av svärisarna på middag men idag var det vår gamla vanliga vardagsmat som gällde igen. Just idag stod korvstroganoff och ris på matsedeln. Gott, ja visserligen men ack så tråkigt det är med vardagsmat. Vad äter ni andra för middagar i veckorna? Här blir det oftast korv, köttbullar, pannkaka.....ja, typ all mat som en barnfamilj brukar äta känns det som. Efterlyser många snabba och roliga recept på vardagsmat.

2 kommentarer:

Jenny Bergvall sa...

Här kommer ett några snabbisar:

Stek bacon och champijoner hårt och häll ner grädde/CF och krydda med curry och servera pasta till.

Stek köttfärs och häll ner en tacokryddsblandning i. Häll ner majs och lite rivna morötter. Rull in köttfärs i sånna majbröd (kommer ej på namnet nu). Lägg i ugnsform, riven ost och in i ugn tills osten blivit färgad. Servera till favoritsalladen.

Koka potatis och pressa. Stek rökt skinka eller tunna skivor kassler i stekpanna. Ta ur och häll ner grädde i pannan samt ha ner en näve persilja. Koka upp, och lägg tillbaka köttet och server med tomatsallad till.

Skala Räkor och koka pasta.
Bryn purjolök och ös på paprikapulver och häll ner grädde i pannan. Koka upp och lägg sen ner räkorna ett par minuter och servera sen till pastan.

~Johanna~ sa...

Vi gör matsedel, det är så perfekt och barnen vet exakt vad det blir.
Brukar tänka en dag med fisk, kött,köttfärs,kyckling o korv...så man varrierar...

Sen har jag ju min allers, tidningen alltså... med massor goda recept!