söndag 11 oktober 2009

Möhippa, eller?

Tja, vad kallar man det om någon redan gift sig? Strunt samma, vi säger möhippa.
En av mina bästa vänner gifte sig i början av sommaren. Hon och hennes man åkte iväg själva till Italien och hade inte sagt något om vad som var på gång. Fick ett sms en dag att de varit i rådhuset och gift sig. Superkul! Nu var det vår tur att överraska henne. Jag och två vänner skickade ett sms och skrev att hon hade 15 minuter på sig att packa en väska med två ombyten: något festligt och något vardagligt. Sen skulle vi komma och hämta henne. Vi hade förvarnat hennes man och bett honom hålla koll på telefonen så hon inte skulle missa vårt sms. 15 minuter senare plingar vi på dörren och K öppnar i mjukisbyxor och ser allmänt förvånad ut. Inser snabbt att hon inte fått vårt meddelande och ber henne skynda sig (vi börjar nu få ganska knappt om tid). Hon är inte alls med på noterna. Jag är förkyld var första kommentaren. Sen kom: Det är för att slippa sånt här som man väljer att åka iväg och inte ha nån fest sen. Vi bara skratta och hjälpte henne att packa ner allt hon behövde. Osminkad och smått förvirrad åkte hon med oss mot tåget. Där väntade yyterligare tre personer och den 7:e och sista vännen satt på tåget när vi klev på. Mitt i allt blev det lite glädjetårar och sen var vi på väg.

Första stoppet blev modelhouse för att ta fina bilder på henne. Där fick vi vitt vin och snacks. Började dagen redan kl.11 med ett glas vitt vin och chips. Inte varje dag man kör den! K blev sminkad och sen hjälpte två av tjejerna i vårt sällskap henne att locka håret. Blev superfint. Sen var det dags att gå in i studion och fotas. Sista bilderna fick vi alla vara med på. Det hade jag inte räknat med för förra gången jag var där och vi tog bilder på familjen var det andra priser som gällde om alla skulle vara med på samma bild. Fördelen för detta möhippepaket var att vi fick alla bilder på en cd och behövde inte sitta och välja ut vilka vi ville ha. Vi gick från modelhouse 102 bilder rikare.

Lunch på stan och sen en kortare promenad innan vi hamnade på isbaren. Ingen i vårt sällskap hade varit där förr. Vilken sjuk grej egentligen. Betala 185kr i entré och då ingår en drink. På med en eskimådräkt och sen in i kylan. var svinkallt och fötterna klibbade fast i golvet. Sen snabbt bestämma vilken drink man ville ha och givetvis serverades den i ett glas av is. Frusna drack vi vår drink och sen var det klart liksom. Haha, kul att ha varit där men jag kommer inte gå tillbaka.

Tåget tillbaka till den trygga förorten och sen middag här hemma. Jens hade stått hemma halva dagen och fixat med thaimat åt oss. Han är verkligen superduktig på thaimat. Blev soppa till förrätt och sen nån grej jag aldrig testat förr med ett spenatblad där man skulle lägga på olika saker. Det var bitar av lök, chilli, cashewnöt, kokos, torkad räka, lime och sen lite honung på toppen. Var gott faktiskt. Tre varmrätter och sen fruktsallad och glass till efterrätt. Vill nog påstå att alla var supermätta efter den middagen och nöjda.

Vi flyttade oss till soffan och hade massa "girl´s talk" innan det var dags för alla att åka hem. K var helt klart nöjd med sin dag även om den blev långt ifrån vad hon trott den skulle bli. Hon skulle ju stå hemma och renovera men det blir inte alltid som man tänkt sig!

Inga kommentarer: