måndag 20 april 2009

Det går framåt

i vår renovering och i helgen var det trappan som stod på tur för en omvandling. Vilken skillnad det blev. Är supernöjd och bättre blir det då bakstyckena kommer på plats. känns som att det varit mycket målning på sista tiden men nu målar Jens det sista i hallen.

Tiden går fort och om en vecka är det dags att riva kök och köra iväg till tippen. Om vi tyckt att det varit mycket jobb hittills så är det ju inget mot vad som väntar. Jag hoppas på toppenväder och varma kvällar hela maj så vi kan sitta ute och äta mat. Ska köpa på mig ett gäng papptallrikar så jag slipper diska i badkaret varje dag och sen lär det ju bli en del hämtmat. Blir ju lite dubbelt för det är såklart jobbigt när köket ska rivas men samtidigt så längtar jag så efter det nya köket och det kommer bli kanonbra. Hoppas på mycket hjälp från släkt och vänner bara. Det underlättar ju och gör så att det gör lite snabbare.

Här syns skillnaden mellan nya och gamla trappan väl.

5 kommentarer:

Therese sa...

Snyggt!

Carpe Diem sa...

Jättesnyggt! Hur gjorde ni ekstegen? Vill oxå ha.... :-)

Kram Marie

Lena sa...

Vi funderade först på att fixa själva med ekparkett men ångrade oss och var lata. Vi har köpt från Stepkit (www.stepkit.se). Kommer färdiga med trappnos monterad och klar. Sen är det förståss rätt mycket pyssel med att såga ut stegen och så. Är ju som en stor skiva så vi fick ut två steg /skiva. Vi valde obehandlad ek och har själva lackat den. Fanns även oljad ek men då måste man ju också olja in trappan regelbundet sen och det kommer jag inte orka. Blev i alla fall jättebra. Vill förresten se bild på ert nya kök.

Carpe Diem sa...

men hur är stegen monterade egentligen? Hur mycket fick ni betala?

Bild på köket kommer. Kameran har varit inne på lagning o Crille hämtade den idag. Ska försöka få till några bilder, dock är det inte helt klart vi väntar ju fortfarande på bänkskivan te.x

Lena sa...

Man limmar fast dem på de gamla stegen. Riktigt smidig måste jag säga. Vår trappa har ett steg som är betydligt bredare vilket gjorde det lite dyrare. För vår trappa på 14 steg blev det 6700kr. Är sån skillnad att gå på eksteg mot hur det varit i den gamla trappan. Nu håller Jens på att stänga trappan också. Ska fota det ikväll för det blir ännu snyggare då.