måndag 9 februari 2009

Planering och renovering

känns som det enda som maler runt i mitt huvud just nu. Är detta verkligen sunt? Ja,ja, vi har i alla fall kommit en bra bit på vägen i vår planering. Blir rätt mycket mer omfattande renovering än det var tänkt från början men det kommer bli superbra. Vi kommer börja med att fixa trappan och bygga ut lilla toaletten för att få in tvättpelare där. Trappan blir nog ingen kul grej eftersom det dammar en hel del när man håller på. Dock kommer det bli kanon att få bort den fula trappan som är idag. Plastmatta på stegen måste vara det fulaste som finns. Nu ska det bli eksteg och sen vitt mellan och på sidorna.

Köket kommer bli rätt stort och det är precis så jag vill ha det. Matrummet försvinner men det används ju bara sporadiskt idag. Mycket bättre att få öppet och fint in mot vardagsrummet. idag ligger köket mot framsidan av huset och när allt är klart är det flyttat mot baksidan istället. Skönt att bara kunna kliva ut och en av de bättre sakerna kommer vara att den extremt fula altandörren som är där idag försvinner och ska ersättas av en ny. Kolla bara här:


Den är för hemsk. För det första blir det ju så mörkt eftersom det inte finns något glas i den och för det andra så är den klädd med den strukturtapet som någon tidigare ägare satt upp på väggarna. Som grädde på moset har den hobbysnickare som bott här tidigare knåpat ihop en gullig liten ram på dörren. Blä.... bort med den!

Vi har som sagt lite att göra här hemma och när dagens kök är rivet i slutet av april/början står jag i vardagsrummet och lagar maten och diskar lär jag väl göra i badkaret eller nåt =)

1 kommentar:

Jag sa...

Usch det var ingen fin dörr. Den var inte lyckad för fem öre. Ibland är det svårt att förstå hur folk tänker.
Det kommer att bli jätte bra