onsdag 27 januari 2010

Mer från idag

Kylskåpet i lägenheten gapade tomt och vi var hungriga. Hade inte ätit speciellt mycket under bussresa. Jens gick ut för att kolla vad som kunde finnas och stötte på vår granne här bredvid som snällt berättade vart man skulle handla osv. När han kom tillbaka till rummet hade han en nyckel till en moppe med sig. Snälla grannarna Anders och Lena lånade oss sin hyrda moppe med sidovagn så vi åkte iväg för att handla. Måste ju säga att jag tycker det är rätt läskigt att åka i de där sidovagnarna men man lär väl vänja sig. Var en bit att åka till affären och vi hade inte kunnat gått dit. Fanns några mindre ställen på vägen men Anders sa att den vi var på väg till var lite större. Så speciellt stor var den såklart inte då detta är en väldigt liten by men det dög. Fanns både mjölk, ägg och yoghurt så vi klarar oss till frukosten. Tillbaka till lägenheten och sen gick vi ut för att äta. Det började bli mörkt men vår snälla granne lånade ut två ficklampor till oss så vi skulle se vart vi gick.

Supergod mat och båda barnen åt, kors i taket! Stekt ris med kyckling till dem men båda smakade också min Pad Thai som de gillade så då finns det i alla fall två rätter som är ok. Totalpris för middag med fyra rätter, två flaskor vatten och öl blev hela 50 svenska kronor. Så sjukt billigt. Barnens och min rått kostade 7kr/st.

Vi lovade dem att de skulle få bada efter middagen så det blev ett kvällsdopp och sen upp till rummet för att duscha. Nu sover de äntligen i sin säng (delar en dubbelsäng) och även vi ska gå och lägga oss. Imorgon väntar en ny dag och det blir sol och bad som gäller. Vi ska även ta över hyran på Anders moppe då han inte behöver den längre. Helt klart värt att betala 45kr/dag för att kunna ta sig runt här. Är lite för långt för att gå till en del av restaurangerna. Ska även till frisören och kolla vad det kostar att få Tildas hår flätat. Hon har längtat.

God natt!

Inga kommentarer: