söndag 17 januari 2010

Kycklingsoppa

blir det hos oss ikväll. Jag åt en supergod soppa hos Kristin för ett tag sen som jag blev så sugen på. Igår hittade jag glutenfria tortellini så nu blir det soppa hos Familjen S ikväll. Den är mycket god och mättande.

Italiensk kycklingsoppa
till 4 portioner

400 g kycklingfilé (bröst eller lårfilé)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 paprikor i olika färger
1 msk olivolja

1 l vatten
2 hönsbuljongtärningar (eller 4 msk kycklingfond)
2 msk tomatpuré
2 tsk pressad citron
1 krm svartpeppar

1 förp färsk tortellini (med ost eller pesto, ca 250 g)
salt

4 soltorkade, marinerade tomater
1 kruka basilika (eller krydda soppan med lite torkad basilika)
1/2 dl grovriven eller hyvlad parmesanost

Skär kycklingen i 1 1/2 cm stora bitar. Skala och hacka löken och vitlöken. Kärna ur paprikorna och skär dem i tärningar.

Fräs lök och paprika i olja i en stor gryta. Häll på vatten och tillsätt buljong, tomatpuré, citron och peppar. Låt grytan koka upp. Lägg i kycklingen och låt den koka i ca 10 minuter. Lägg i tortellinin och låt den koka enligt anvisningen på förpackningen. Smaksätt med salt. Strimla tomaterna och de stora basilikabladen. Servera soppan när tortellinin är kokt. Strö över tomater, basilika och ost.

Min vän Camilla har bloggat om den på sin matblogg Salt & Peppar.

Inga kommentarer: